20. února 2011

O splněných přáních a (ne)smyslých radostech..

Za základní kousky v šatníku každé Dámy (takové ty vždy omílané pro svou nadčasovost a trvalou hodnotu) považuji kabelku Louis Vuitton, střevíčky Christian Loboutin, klasický kabát Burberry, koktejlky od Diora a šátek Hermès. Sním o tom, že jednou budu mít všechny, a další z tohoto seznamu přání se mi včera splnilo. Možná je tahle moje radost povrchní, zbytečná, přehnaná .. já si ale nemůžu pomoct - nad tou oranžovou krabičkou s magickým logem a hedvábným šperkem uvnitř se tetelím blahem. Pro chudou holku z malého města je šátek Hermès symbolem nepoznaného luxusu, který si chci dopřát, a těším se, že se ten malý kousek stane součástí mé osobnosti podobně jako kabelka od Vuittona, kterou nosím ke všemu a všude.
Šátek vám ukážu někdy příště - vybírala jsem jej dvě hodiny, s touhou zvolit klasický vzor ladící barevně k mému šatníku, nakonec možná trošku absurdně vyhrál ten, který jsem viděla poprvé - růžový ( nemám NIC růžového) z nejnovější kolekce - byl vystavený, zahlédla jsem ho už z ulice a navzdory rozumným úvahám jsem se do něj zamilovala na první pohled.






Sobotní den byl celý šílený. S Iv, mou skvělou kamarádkou, jsme se rozhodly pár hodin předem zajet navšívit matičku Prahu s tím, že s omezeným rozpočtem v peněženkách oběhnem poslední slevy a jarní kolekce, protože H&M má v Ostravě strašně omezený sortiment, a taky proto,že o Zaře a Topshopu si můžeme nechat jen zdát. Procházka na Pařížskou nás ale zavedla do Hermès ( věděla jsem, že tam nemám chodit), a když mi milá prodavačka zkušenýma rukama uhlazovala u krku šátek, věděla jse, že mě mají. Věděla jsem, že se tam pro něj vrátím. A Iv pak chytl nápad, že prostě MUSÍ mít taky svou Vuittonku.. ten pozlátkový prchavý svět nejluxusnější ulice nás pohltil a k Vuittonovi jsme tentokrát vkročily se samozřejmostí zlaté mládeže. ( Kam tedy ROZHODNĚ nepatříme) Potěšila mě milá služba personalizace kabelky a na té své nyní hrdě nosím monogram. Iv se mezitím rozhodovala pro tu svou první. Už jsem neměla pocit že sem nepatřím, že se na mě dívají skrz prsty, lidé tam byli milí a velmi ochotní. Co na tom, že ty věci kolem dosahovaly několikanásobků našich platů. Když si Iv vybrala dvojče té mé a já se pak u Hermés konečně rozhodla pro svůj šátek, vykračovaly jsme si s taškami jak zfetované a smály se pohrdlivým pohledům lidí, kteří dávali najevo, že není nic přirozenějšího než nakupovat právě tady. Na tenhle pocit dlouho nezapomenu. Nechci být milionář, nechci chodit k Vuittonovu stejně znuděně, jako do H&M u nás v Shopping parku. Chci ještě někdy zažít tuhle euforii spojenou s neuvěřitelnými výčitkami nad vybrakovanou kreditkou. Ale kdy jindy máte právo udělat si takovou radost, než když je vám něco přes dvacet, na nájem z výplaty zbývá a zbytek nemusíte řešit.

Fotodokumentace níže, kvalita bohužel odpovídá době pořízení fotek a taky našemu stavu, tak prosím o shovívavost.








26 komentářů:

  1. ach :) :) prosím ťa,koľko stojí jedna kabelka?

    OdpovědětVymazat
  2. Simonko, tak konkrétně tenhle model Speedy je jedna z nejlevnějších u LV, já ji loni pořídila za 12 800 a kamarádka tu svou letos za 12 500. při troše snahy se na ni dá našetřit bez totálního zruinování.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný přání máš :) Taky toužím po Vuittonce, už jsem si ji plánovala koupit, ale bohužel mi ji rozmluvil přítel.. prý nechce doma fiflenu, co si hraje na Paris Hilton :( Jsem z toho nešťastná, taky bych si chtěla za svoje vydřený peníze koupit něco, co by mi udělalo tak šílenou radost :( Že já byla tak blbá a říkala mu, kolik stojí :D Jinak máš úžasný blog!! Jsem ráda, že zase občas napíšeš příspěvek!! :) A doufám, že nám brzo ukážeš šátek!! Jsem napjatá jak struna :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jane, díky za milý komentář! pokud by Ti nesouhlas přítele zkazil z kabelky radost, zkus mu to ještě rozmluvit.. Tahle kabelka je investice, vyrábí se dlouhá desetiletí a je to kvalitní kousek, který využiješ i za deset let, budeš-li se o ní dobře starat. To, že je takto zprofanována osobnostmi typu Paris Hilton je sice škoda, na druhou stranu, nosí ji úspěšné manažerky, političky, spousta žen, co ěnco dokázaly, takže to není jen záležitost hloupých pseudocelebrit. A i když je to ohraná hláška - koupíš si 10 kabelek někde z řetězce, které budou sice pěkné, ale jen trendové záležitosti a to je třeba cena Vuittonky, která přežije vše. mému příteli naopak imponovalo, že jsem si za ní šla a koupila si jí ze svého, i když nad cenou kroutil hlavou. A navíc - určitě znáš aspoň jednu českou bloggerku, která má několik kabelek za desítky tiscíc, tak proč neinvestovat do jedné.

    OdpovědětVymazat
  5. Moje řeč, radši si koupím jednu opravdu kvalitní věc, než deset dalších nekvalitních, kterých si ve finále ani nebudu tolik vážit.. A když tak nad tím přemýšlím- jsou to vlastně moje peníze a proč bych si ji nepořídila, dokud můžu :) Hlavně si to nesmím zase nechat vymluvit :D No, uvidíme jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  6. luci, blahopreju :)) skvely zazitek to musel byt, uz se tesim, jaky sis vybrala (mam tip, ktery si myslim, ze to je, ale uvidime, ejstli jsem se nesekla .)) ten wishlist je dokonaly!
    jani jeste to zkus, muj drahy, ackoli je velmi setrny, muj napad na kabelku nebo satek do satniku vydychaval zhruba pul roku, a nakonec sam prisel s tim,ze mi satek poridi k vanocum, coz me dost dostalo! (kabelku naznacuje lehce do budoucna k narozkam nebo tak :)) takze dej tomu cas, jemne naznacuj, basni si o ni, ukazuj v caspisech (ne na paris ovsem :)) a treba tudy vede cesta :))

    OdpovědětVymazat
  7. áno áno .. je čo závidieť .. tak teda závidím.. ale aj doprajem samozrejme :)

    OdpovědětVymazat
  8. Díky holky.. no uvidíš Simsalabim, jak říkám, ten co jsem vybrala není s nějakým klasickým vzorem a ničím se ke mně vlastně nehodí, ale nějak spontnně mě okouzlil - a nepopírám, asi jsem se opravdu nechala unést tím, že byl rozprostřený a nasvícený uprostřed butiku. Teď si právě lámu hlavou, zda bude sedět i k něčemu jinému než jen k černým šatům nebo bílé košili.

    OdpovědětVymazat
  9. a to je dobrá cena..12500..myslela sem že je mnohem dražší ..začínám šetřit..:D

    OdpovědětVymazat
  10. taktak.. kdysi dávno jsem si myslela, že ceny vuittonek začínají někde na třiceti tisících a že si tento sen nikdy nesplním. když jsem se dozvěděla v elle o ceně Speedy,která se mi stejně líbí nejvíc,věděla jsem, že bude moje :) vychází v podstatě levněji, než šátek Hermés, je sice o něco dražší, ale přeci jen , kabelka je funkčnější než šátek.

    OdpovědětVymazat
  11. Holky, děkuju vám za podporu :) Dneska jsme s přítelem vedli debatu na téma LV. Takže jsme se konečně tak nějak dohodli :D Napřed se koupí auto, pak dovolená a pak si teda můžu koupit kabelku :) No, snad ji do konce roku budu mít :) Teď se jenom udržet a neutrácet za nepotřebný blbinky, na který stejně za týden zapomenu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Na ten šáteček se těším! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. teším sa s tebou:)zase si mozes odskrtnut dalsi bod zo svojho zoznamu len tak dalej, a prosim ta aku mas velkost tej LV, a na poslednom obrazku je tvoja a kamoskina?:) a este jedna otazka: nemas nahodou na tom jednom obrazku mensiu LV papierovu tasku??? :), lebo sa mi to tak javi..

    OdpovědětVymazat
  14. a este som sa chcela spytat ta kabelka je kozenna alebo len tie drobne casti.

    OdpovědětVymazat
  15. Jane, to mám radost,tak už se začni těšit!! Evie, máš právdu, na fotce jsou Vuittonky moje a kámošky..Obě máme nejprodávanější velikost kabelky Speedy - Speedy 30. A máš dobrý postřeh, na další fotce je taky i menší taška LV - bohužel v ní nemám nový kousek od Vuittona, dostala jsem ji jen na přenesení svých věcí v době, kdy mi tam tiskli monogram.

    OdpovědětVymazat
  16. You both look awesome!

    xoxo,

    colormenana.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. 12 500kč? Páni, docela šok. Žila jsem v domnění, že LV kabelku pod 30 000Kč neseženeš, ale jak tak na to koukááám..už vím na co půjdou peníze z brigády. :)

    A jen tak pro zajímavost. : Vytisknout monogram je za příplatek? :) Díky.

    OdpovědětVymazat
  19. ano, ochotny personal profesionalni lapi temer vzdy. Mne v Parizske takto lapili v Prade... prvni bryle... pote balerinky...

    Libi se mi, ze takto nakupujes prestoze jak pises nepatris ke zlate maldezi. Ono je dulezite kupovat i kvalitni veci, ktere vydrzi cely zivot. Me facinuje, ze napriklad v Londyne ci Parizi anebo Milanu, kazdy pokalda za samozrejmost hold si odkladat par mesicu penize a pote si koupit designersky kousek :]

    Mas moc hezky blog!

    S pozdravy,

    Nadia

    OdpovědětVymazat
  20. ACH, MUJ BOZE!!

    Ty jsi z Noveho Jicina?? O_o
    Odmalicka tam jezdim a toto leto jsem tam mela romanek s jednim tricetiletym malirem, umelcem a vyrobcem sperku :D Aaaaach, takze slecno pujdeme na kavu na Starou postu nekdy az tam pojedu? :]

    OdpovědětVymazat
  21. verim to je skvele. vuittonku bohuzial uz nepokladam za nic extremne bohuzial uz nieje vidno rozdiel medzi fejkom a originalom.Aj ked som po nej tuzila kedisy.
    ale hermes satka je proste hermes satka! burberry kabat tiez chcem to su fakt take zakladne prvky :)
    a je super naozaj mat jednoduche veci ktore sa daju kombinovat s drahsymi ktore uz trosku maju meno o kvalite.

    OdpovědětVymazat
  22. Teri, monogram Ti na kabelku vyrazí úplně zdarma. Nadio, díky moc a moc za milý komantář, jsem ráda že znáš NJ, takže se určitě ozvi, až se tu budeš chystat:)

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. Jéé já mám tu napravo takýý !:)

    OdpovědětVymazat