22. ledna 2011

Nemódní a módní - kuchyně s atmosférou Provence

Už jsem se o tom zmínila - nevím, kde se to ve mě vzalo, každopádně mě v poslední době kromě stylu oblékání začal zajímat také styl vlastího domova. Nechtěla jsem se dívat na nesourodé kousky křičící " jsem z akčního latáku Ikea" ( nic proti Ikea, nakupuji tam stále a díky bohu za ní)povalující se po našem bytě, lákalo mě vtisknout mu něco ze své osobnosti. Zamilovala jsem si ( jak jinak) francouzský styl, který v různých podobách zasáhl do všech místností. Z pár tisícovkami sice nedokážete zázraky ala Jak se staví sen, na druhou stranu se teď s torškou improvizace cítím mnohem lépe.

Co mě doslova pohltilo, je venkovský Provence styl, v jehož atmosféře jsem právě pomocí doplňků dozařídila kuchyň. Miluji prvky pro Provence typické - svazky levandule, ratanové doplňky, spousta prostírání, vzdušné závěsy v zemitých barvách, džbány s květinami..To vše provoněné typickým kořením.

U těchto obrázků jsem se při zařizování inspirovala:














V jakém stylu se kuchyně líbí vám? Dáváte přednost moderním jednoduchým liniím, nebo se vám, stejně jako mně, zamlouvá starý styl se spoustou romantických doplňků? A pokud ano, kde je nakupujete? Nemáte tip na nějaký fajn e-shop s podobným sortimentem?

20 komentářů:

  1. ja som miliardu percentne za takýto štýl !!!
    som frankofil, takže tieto obrázky sú pre mňa balzam na dušu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsme dvě:)Taky se můžu kochat a kochat..

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to ses mi trefila přesně do vkusu! Miluju tento styl v bydlení! Můžu doporučit např. tyhle dva e-shopy: http://www.bellarose.cz nebo http://www.interierdelart.cz/...mrkni na ně.)A úžasné inspiro v tomto stylu najdeš v časopisech Art et Décoration nebo Jeanne dArc Living:)

    Jinak se těším na tvé nové příspěvky a outfity!

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tipy, MademoiselleM. Bellarose znám, na interierdelart jdu hned mrknout!! A díky za podporu:)

    OdpovědětVymazat
  5. nádhené...takto chcem raz bývať milujem tieto vecičky minulého storočia je to také kúzelné

    OdpovědětVymazat
  6. Dekuju za uzasny komentar.) Provence styl se mi kdysi hrozne libil, ale pak jsem nejak obratila a jsem spis na ultra modernu.)

    www.dressandheels.blogspot.com / followuj, jestli se ti libi:)

    OdpovědětVymazat
  7. jsou mi nejake povedome ty obrazky a tema nicmene ja tento styl velice rada :-)

    OdpovědětVymazat
  8. sice mám raději moderní cistý a lehký design, ale tohle na mě působí takovým tím "kouzlem domova" vypadá to šíleně útulně ale asi bych si na to netroufla to mít doma. Jinak pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  9. přesně! taky mě teď bytový design začal zajímat stejně jako móda! ale to asi hodně proto, že se s přítelem v létě stěhujeme do svého, tak je tu možnost vybavit si byt podle představ.. :) designové obrázky pěkné, ale ty můžu vidět všude.. co by mě na nějakém blogu nejvíce potěšilo, je vidět reálné bydlení, tak bych se nejradši inspirovala!:) takže jestli se odvážíš ukázat, podporuju!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně jsi dala na moji radu! Skvělé, tak to má být. Jsem moc rád, že jsi zpět. Já teď během zkouškového trošku flákám blogování, ale už se nemohu dočkat další tvorby a akcí s tebou!!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Joll Burr - máš naprostou pravdu, designové obrázky vygooglíš hned.. fotit vlastní bydlení ale zatím nemám odvahu, nevím , jestli se to vůbec hodí.. ale sbírám.. Tento blog má být hlavně o módě se střípky z designu, tak snad se někdy osmělím a nějakých autentických fotek se dočkáš.
    Tomi, těším se až zvládneme ty zkoušky a oslavíme Tvé narozky!

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za milý komentář :) Tu kabelku jsem kupovala přes e-bay, byla nová, mám k ní i certifikát a účtenku. Prodávající si jí koupila a dostala stejnou, tak se jí chtěla zbavit.. Měla jsem ji tedy za maličko lepší cenu. (šetřila jsem na ni skoro rok, a to nekecám, a stálo to zato. Nejlepší kabelka, kterou jsem kdy měla) Nová z butiku by mohla vyjít na něco kolem 28000 Kč. Koukala jsem, že na luxurybags.cz jí mají z druhé ruky, ale vypadá perfektně!
    P.S. takovou kuchyni bych taky chtěla....ale dávám přesto přednost praktičnosti a jednoduchosti, jelikož pořád uklízím a uklízím (moje úchylka :)

    OdpovědětVymazat
  13. pro cteni s eusmivam - z podobnych duvodu (vejdu do interieru a reknu si hm, ikea), jsem resila nas posledni byt trosku z jinych zdroju. nicmene ikea fo life, diky bohu za ni, presne!!
    uz tady probehl tipna bellarose, to je asi nejvetsi eshop na tenhle styl, pak na drobnejsi veci treba http://www.mamaisonblanche.cz/, znamy je treba almidecor (i v ostrave), rada listuju marienne bydlenim, kde jsou i reklamy a dalsi odkazy na dalsi obchody s timhle stylem. a lehce se da neco nahmatnout i v ruznych starozitnictvich a anticich! uz se tesim na fotky z tveho interieru :)

    OdpovědětVymazat
  14. presne tento styl sa mi paci...vyzaruje to take teplo domova :) utulne a krasne

    OdpovědětVymazat
  15. JJ, jsem ráda že je nás tolik se stejným názorem, že se snad takový pohodlný domácí styl zase objeví i v českých domácnostech..

    OdpovědětVymazat
  16. luci mam jeste jeden eshop (obchod je v praze v dlouhe ulici) http://www.mamaisoninteriors.cz/, kdyz se stanes jejich fanousek na FB, pri prvni objednavce minus 20% :)) (ale radsi si to jeste over, snad to stale plati)
    jo a existuje mraky blogu s timhle stylem, kde pani ukazuji sve domy, byty, zahrady a DIY projekty - treba http://mamaisonblanche.blogspot.com/, http://pavla-bilydomov.blogspot.com/ a proklikej se pak na prave strane na dalsi blogy, urcite se na tom paradne seknes, jako ja :)

    OdpovědětVymazat
  17. zkuste blog http://simoncelli-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat