13. července 2010

Jsem zpátky.. A zase vaše!!

Plánovaná pauza v mém bloggování se malinko protáhla, stejně jako moje dovolená. Nádherné Holandsko vystřídala ještě jižní Morava, včera mi ale prázdniny skončily a já se vracím do práce a brzy snad i k focení a příspěvkům, jaké ode mě znáte. Slíbila jsem nějaké fotky z cest, jenže, upřímně, komu by se chtělo v turistické ráži ještě vyadat stále dobře a házet úsměvy do fotoaparátu? Můj postoj k pózování znáte :) Zkrátka jsem si užívala cestu, proto mám místo cestovních outfitů pár fotek malebností země, kterou jsem navštívila.






Na nákupy jsem se těšila také, ale nadšení z toho, že seženu skvělé a levné kousky ve známých řetězcích, které se k nám nedostaly, se ukázalo jako dost liché. V H&Mku bylo to samé jako v ČR, jen s tím rozdílem, že věci se válely po zemích a všude už byly jen ničím neoslovující zbytky za stejné ceny.

Radost mi proto udělal velký bleší trh v centru Amsterodamu, ze kterého jsem si odvezla dva staré prstýnky a paví náušnice, které už jsem dlouho chtěla.
Zároveň jsem tu narazila na skvělý kamenný obchůdek, který byl tím pravým Vintage shopem se vším všudy, prvním, jaký jsem navštívila. Neznalý člověk z něj možná měl dojem laciného sekáče, ve skutečnosti tu ale byly opravdické módní skvosty, vše co právě letí, některé kousky byly navíc trošku přešité a upravené do moderních střihů. Našli by jste tu květované šaty, boyfriend saka, džínové šortky v aktuálních délkách, overaly, pásky z osmdesátých let, oxfordky.. Pro milovníka vintage věcí, jako jsem já, učiněný ráj. Plné tašky jsem si neodnesla jen díky cenám, na které nejsem až tak zvyklá, každý kus stál okolo 25 eur. Přeci jen mám radši, když zavítám do normálního českého sekáče plného šuntů a najednou objevím úžasný kousek, za který zaplatím 90 - 150 Kč.
Zjistila jsem, že obchůdek je součástí sítě vintage shopů zvané Episode, mají i web a online obchod www.episode.eu.
Malá ochutnávka přímo z Amsterodamu:











(www.episode.eu)

Dnes je to ode mě vše, brzy snad přijde klasický módní příspěvek!!

8 komentářů:

  1. 8 komentářů:

    Berry Sugarmoon řekl(a)...

    Nadhera, super fotky
    12. července 2010 12:31
    Simsalabim řekl(a)...

    luci skoda ze si nepamatujes casy ostravske ňů fešn šopy... nebo prazske legendy mýrnyx týrnyx, byla bys unesena... episode mi je pripomina, ale cenove byly teda o neco niz, jezis uplne se mi ted zastesklo :((
    no nic, je to davno no .) nadherne fotky vetrne mlyny! kola u reky a ta architektura.. a ty dobroty :))
    12. července 2010 13:40
    ilsteviewonder řekl(a)...

    Very nice! I love those bags! :)
    12. července 2010 17:40
    Sassi řekl(a)...

    great pictures!
    X
    12. července 2010 17:40
    Foly D. Sante řekl(a)...

    sonm celá "horny" z týchto tvojich fotiek:)
    12. července 2010 18:02
    Lucie Šindlářová řekl(a)...

    Simsalabim-mýrnyx týrnyx mi ještě něco říká, ale ostravské ňů fešn šopy byly asi fakt dávno:) Jaká škoda, nezačnem s nějakou novou tradicí?
    Jinak všem moc díky, thanks!
    13. července 2010 9:00
    Tom řekl(a)...

    Teda fuj....takové skvěle vyhlížející pamlsky zde vystavovat....myslím, že díky tobě dnes bude mít první cukrárna, kterou potkám, velkou zakázku. ;-) Super fotky.
    13. července 2010 12:50
    terka řekl(a)...

    ach, já chci taky do "pravého vintage shopu"..ptž ty tvoje fotky vypadají skvěle.
    13. července 2010 19:31

    OdpovědětVymazat
  2. wow, tie tasky fotene zhora vyzeraju uuzasne!!!!
    btw, vsetky fotky su krasne! :)

    OdpovědětVymazat
  3. episode vypadá dobře...takový sekáš aby nás člověk pohledal!

    OdpovědětVymazat
  4. kdo hleda, najde .)
    v ostrave to pravda padlo o chvili driv, nez pak po prazskych zaplavach myrnyx tyrnyx, ale jsem si jista, ze v praze stale funguje retro vintage clothes, a castecne je secondhandova nabidka i v juliusu v ostrovni nebo pourpour na vinohradske.. ale v obou uz se to postupne hodne transformovalo spis do tech presivanych veci...
    nicmene to prave kouzlo pro mne zustava, jak i lucka pise, v klasickem obycejnem sekaci, kde proste musis hrabat a mit krome trpelivosti i predstavivost, co je perla a co sunt :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, moc ráda listuju tvým blogem. Také jsem si založila blog, moc ráda bych aby jsi na něho mrkla. Jde hlavně o sdílení mých zážitků z mých modelingových cest :-) Budu ráda když tě "u mě" uvidím :-)

    http://myemptyjournal.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Mi se libi uz jen to, co vidim v tom obcudku na fotkach, na toz moct si to prohlednout zblizka :)

    OdpovědětVymazat
  7. Amsterodam jsem taky měla tu čest navštívít, moc se mi tam líbilo.

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, to není obchod, to je ráj! Ty tašky...

    OdpovědětVymazat