15. května 2010

Malé módní zoufání



Zdravíčko.. Ten fialový hnus venku mě už začíná pořádně štvát - nutí mě zahalovat se do smutné šedočerné, okrádá mě o dobrou náladu a radost z blížícího se léta.. O tom jsem ale psát nechtěla..

Procházela jsem dnes naším malým městečkem, před deštěm zdrhala pod podloubí náměstíčka a těšila se na Toma, neviděla jsem ho zas pomalu čtvrt roku.. Víc než kdy jindy mě tentrokrát dostávaly pohledy kolemjdoucích - několik starších pánů se nepokrytě otáčelo s pusou dokořán, dámy si neodpustily nesouhlasné kroutění hlavou a mladé slečny posměšné chrochtání.. Jindy mě tyhle odezvy spíše baví a dokonce zvedají náladu, dnes ji spíš poslaly hlouběji k bodu mrazu.. Proč vlastně? takovou pozornost jsem si nezasloužila! Měla jsem na sobě outfit, který by kdokoli alespoň malinko znalý považoval za fajn, ale nijak výjimečný či originální.. zkrátka takový docela uniformní průměr..jako v podstatě většinou, málokdy mám na sobě nějaký úplně šílený odvaz.. Jenže Jičín se jako obvykle mohl zbláznit..



Kam tímhle směřuju?
Musím se smát když čtu podobné stížnosti kolegyň :), co žijí a tohle prý taky zažívají, v Praze. Pro holku z pidiměsta je i Praha mekkou módy, když tam jsem pohltí mě pocit absolutní svobody - vždyť na ty turistky z japonska, anglie, francie.. no a vlastně ze všech zemí které jsou na tom ( co se módy týče) lépe než my, si už museli všichni dávno zvyknout, a aspoň trošku jejich styl přijmout, no ne?
Pokud ne tak je mi hóodně smutno z toho, že máte-li mašli ve vlasech anebo čiré brýle a la wayfarer ( Tom mě setřel že jsme v nich totální tuctovka), lidi na Vás koukaj jak na blázna, v horším případě sklízíte posměch od holek s dlouhou francouzskou manikůrou, úplým tričkem s nápisem Guess a obřími hodinkami. Tohle jsou totiž u nás uznávané ikony - nechci je kritizovat, protože v podstatě každé uvažování nad tím co na sebe, je v našem kraji chvályhodné - ale stále mě to dokáže - zvlášť v tomhle šedivém počasí - doběla vytočit.

Za mnou náš největší butik - ale musím uznat, že i já tam občas vyhrabu fajn kousek, nekecám!!



(leather jacket - Reserved, blouse - H&M, vintage skirt and shirt, heels - Deichmann, headband - children H&M, glasses - Gate, bag - Louis Vuitton)

4 komentáře:

  1. Ta sukýnka je moc pěkná a hrozně se mi líbí ta bunda s velkým límcem, připomíná mi to bundy od Ricka Owense, viděla jsem podobnou v Reserved. Nebo jí máš odtud?

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, tuhle bundu ala křivák jsem chtěla už hodně dlouho, nakonec jsem ji koupila v Reserved, ale až ve slevách-z původních 2000 mě stála 459 Kč:)

    OdpovědětVymazat
  3. super, lucko do toho, bavi mne to :) ty pohorsene pohledy mne osobne motivuji, ale je pohodlnejsi chodit ve slunecnich brylich, ja se vzdycky koukam tem lidem do oci, bez slunecnich bryli bych na to asi nemela :/
    btw shanim uzsi verzi krivaka v nejake lehke dzinovine nebo sede platene..

    OdpovědětVymazat
  4. Jen do nich! Já jsem dnes ráno šokovala Pardubice v krátkých hnědých bavlněných (a lá tunika přes plavky) šatech s 3/4 rukávem z HM, pudrových (téměř bílých) vzorovaných punčochách a pudrových saténových balerínách...a hodlám v tom odpoledne pokračovat.

    OdpovědětVymazat