24. ledna 2011

Je zzima..

.. a taky zataženo a tak nějak celkově pochmourno.. Takže i fotky jsou tmavé a nijak valné kvality - přesto, slíbila jsem, že fotky budou, a jelikož beru svůj závazek vážně, tady je máte.
Četla jsem, že gepardí kožichy zaplavily Prahu - v Ostravě je naštěstí vidíte na málokom a v Novém Jičíně ho mám málem sama. Přestože jsem tedy ten svůj pořídila v řetězci, kde mají vedle věšáků s oblečením jídlo, a za cenu, která nezruinovala mou peněženku a kožíšku tak úplně nepřísluší, nosím se v něm s grácií a bez obav, že potkám někde dvojnici. Ani tak by mi ale tohle faux pas nevadilo - mám ho ráda, je příjemný a náležitě zahřívá.
Taky toužíte po birkince? Já ano, a přece jsem už smířená s tím, že byť jsem nějak naškudlila na Vuittonku, Hermés je liga do které se nedostanu, i kdybych příštích dvacet let nepřetržitě pracovala jen na své kariéře. No, asi proto jsem si v New Yorkeru pořídila tenhle koženkový zázrak za pár stovek, který mi alespoň vzdáleně evokuje pocit, že vlastním onu kultovní kabelku.
Mějte se zatím krásně!

















(F&F coat, H&M dress, Deichmann boots, bag - New Yorker, earrings - H&M, ? rings, vintage belt)

22. ledna 2011

Nemódní a módní - kuchyně s atmosférou Provence

Už jsem se o tom zmínila - nevím, kde se to ve mě vzalo, každopádně mě v poslední době kromě stylu oblékání začal zajímat také styl vlastího domova. Nechtěla jsem se dívat na nesourodé kousky křičící " jsem z akčního latáku Ikea" ( nic proti Ikea, nakupuji tam stále a díky bohu za ní)povalující se po našem bytě, lákalo mě vtisknout mu něco ze své osobnosti. Zamilovala jsem si ( jak jinak) francouzský styl, který v různých podobách zasáhl do všech místností. Z pár tisícovkami sice nedokážete zázraky ala Jak se staví sen, na druhou stranu se teď s torškou improvizace cítím mnohem lépe.

Co mě doslova pohltilo, je venkovský Provence styl, v jehož atmosféře jsem právě pomocí doplňků dozařídila kuchyň. Miluji prvky pro Provence typické - svazky levandule, ratanové doplňky, spousta prostírání, vzdušné závěsy v zemitých barvách, džbány s květinami..To vše provoněné typickým kořením.

U těchto obrázků jsem se při zařizování inspirovala:














V jakém stylu se kuchyně líbí vám? Dáváte přednost moderním jednoduchým liniím, nebo se vám, stejně jako mně, zamlouvá starý styl se spoustou romantických doplňků? A pokud ano, kde je nakupujete? Nemáte tip na nějaký fajn e-shop s podobným sortimentem?

zachtělo se mi vrátit..

a snad se mi to načas podaří. Chybíte mi. Myslím Vás, co sem semtam zajdete, Vaše blogy, celý tenhle malý rozrůstající se svět. Jak se mám já? Stále stejně.. pořád v jednom kole, rozržitá, plná plánů které semtam nevyjdou, s touhou dělat vše najednou a k tomu dobře.. Začla jsem zase studovat a už jsem zapomněla, jaká to je fuška, zvlášť, když nechci v nejmenším zanedbávat práci. Taky jsem v posledních měsících razantně předělala byt ( v touze mít krásné věci nejen v šatníku, ale všude kolem sebe). Miluji přírodní kosmetiku a víc než dřív si dopřávám dobré a zdravé jídlo. Zkrátka nějak dospívám :) A móda mě stále baví, moc, a nejmíň stokrát za poslední dva měsíce jsem chtěla vrazit někomu do ruky foťák a zvěčnit svůj outfit. Jenže se to nepodařilo, zvlášť, když dvorního fotografa máte v Brně a vidíte ho málem jednou za půl roku, viď, Tome. Teď bych to ráda změnila. Pokud jsem chyběla i já Vám, těšte se. Hodlám se tady zase zabydlet.



just one old picture from last summer